Блогрол
Постинг
02.01.2011 16:41 -
ПЪЛНЕН ШАРАН ЗА НИКУЛДЕН
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 бр. шаран
4-5 глави червен лук
2 скилидки чесан
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л.черен пипер
2 ч.ч. едро счукани орехи
1 с.л. доматен сок
ситно нарязан магданоз, дафинов лист
няколко лимонени резенчета
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Шаранът се измива и почиства. Лукът и чесънът се нарязват и се запържват в олиото и малко водичка. Посолява се и се прибавят червеният и черният пипер, орехите и магданозът. Сместа се разбърква и с част от нея се пълни шарана. Останалата смес се изсипва в продълговата тавичка, намазана с олио и върху нея се слага напълнения и зашит шаран. Рибата се полива с 2-3 с.л. олио. В тавата се изсипва и 1/2 ч.ч. вода и доматения сок, заедно с дафиновия лист. Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути. Украсява се с резенчета лимон.
Информация от:
bg-gotvach.com/blog_view_309_G%9FG%AAG%9BG%9DG%95G%9D-G%A8G%90G%A0G%90G%9D-G%97G%90-G%9DG%98G%9AG%A3G%9BGG%95G%9D.html
1 бр. шаран
4-5 глави червен лук
2 скилидки чесан
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л.черен пипер
2 ч.ч. едро счукани орехи
1 с.л. доматен сок
ситно нарязан магданоз, дафинов лист
няколко лимонени резенчета
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Шаранът се измива и почиства. Лукът и чесънът се нарязват и се запържват в олиото и малко водичка. Посолява се и се прибавят червеният и черният пипер, орехите и магданозът. Сместа се разбърква и с част от нея се пълни шарана. Останалата смес се изсипва в продълговата тавичка, намазана с олио и върху нея се слага напълнения и зашит шаран. Рибата се полива с 2-3 с.л. олио. В тавата се изсипва и 1/2 ч.ч. вода и доматения сок, заедно с дафиновия лист. Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути. Украсява се с резенчета лимон.
Информация от:
bg-gotvach.com/blog_view_309_G%9FG%AAG%9BG%9DG%95G%9D-G%A8G%90G%A0G%90G%9D-G%97G%90-G%9DG%98G%9AG%A3G%9BGG%95G%9D.html
Вълнообразно
Няма коментари