Блогрол
Постинг
25.05.2012 19:34 -
ЛАЗАНЯ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с л олио
• Добавя се каймата и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматения сос и кетчупа, посолява се на вкус.
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и се задушава около 15 минути.
Сос Бешамел
• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с. л. брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.
• Дъното на тавата се намаслява и се поставя малко от бешамеловия сос.
• Нареждат се кори за лазаня (от тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от сос Болонезе, после отново ред кори и част от сос Бешамел. Така се редува, докато свършат корите.
• Отгоре се покрива с последните кори и сос Бешамел
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-30 минути. По желание се поръсва с настърган кашкавал малко преди да се извади от фурнат. Източник: bg-gotvach.com Рецепта за Лазаня
1.
анонимен -
Изключително ценен постинг. Ра...
25.05.2012 20:17
25.05.2012 20:17
Изключително ценен постинг. Разбира се, всички тайни на биоматерията някога ще бъдат разгадани. Нищо чудно програмата да идва от някъде; доказано е, че в пространството циркулират органични молекули
цитирай
2.
анонимен -
Изобщо си пропуснала същественни ...
26.05.2012 00:00
26.05.2012 00:00
Изобщо си пропуснала същественни моменти и съставки за да стане истинска лазаня.Не опитвайте,резултата от така предоставената ви рецепта.
цитирайИмам рецепта,но само два пъти съм я правила:)все нямам време и си купувам готова,но домашната е по-вкусна!
Поздрави!
цитирайПоздрави!
анонимен написа:
Изобщо си пропуснала същественни моменти и съставки за да стане истинска лазаня.Не опитвайте,резултата от така предоставената ви рецепта.
Нали за това е рецепта, някои слагат едни продукти, други премахват всичко е зависи от вкуса. Покажи ни твоят вкус за лазаня, може да е нещо интересно.