Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 12:44 - ПУКАНА ТУРШИЯ
Автор: mimi861 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1205 Коментари: 0 Гласове:
0



ПУКАНА ТУРШИЯ   
  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Червени чушки /или камби/ се изчистват от семките и опашките. Леко се опукват /в тава във фурната или в чушкопек/. Поставят се в съд с капак да се задушат.

Моркови, чесън, магданоз.



МАРИНАТА:

500 гр. Оцет,

500 гр. Олио,

250 гр. Захар,

250 гр. Сол,

Салицил /на 1 кг. зеленчуци – 1 грам/

или аспирин /за три литров буркан 9 аспирина/





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Чушките /камбите/ се заливат с маринатата и престояват около 1 час /може и повече/. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се слагат нарязани моркови, магданоз и скилидки чесън. Заливат се с маринатата.


Информация от:BG-GOTVACH.COM

image
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив